Wist je dat je gemiddeld € 150 euro per jaar kan besparen?

Direct vergelijken

Internet en TV
vergelijken

Vergelijk internet- en tv-providers en stap over!

Waarom te veel betalen?

Vergelijk een compleet
aanbod internet aanbieders

Naar welk soort internet je ook op zoek bent, wij laten je zien waar je het meest voordelig uit bent. Geef aan welke downloadsnelheid je wilt en of je gebruik wilt maken van ADSL, kabel of glasvezel. Voer vervolgens je postcode in, waarna wij je alle aanbieders en hun prijzen laten zien.

Specifiek voor jouw adres

Vergelijk prijzen en snelheden specifiek voor jouw opgegeven adres.

Duidelijke informatie

Een duidelijk overzicht van mogelijkheden per aanbieder. Ook filteren is super makkelijk.

Alle providers

Vergelijk een compleet en divers aanbod providers.

Benieuwd of je al glasvezel internet kunt bestellen op jouw adres?

  • Altijd up-to-date
  • Volledig aanbod

In Nederland zijn er steeds meer gemeenten waar de woningen toegang hebben tot glasvezel. Benieuwd of je op jouw adres ook gebruik kunt maken van dit razendsnelle netwerk? Je komt erachter in onze glasvezel check!

Werkelijk élke internet
provider
wordt vergeleken

Ga je internet en TV vergelijken met onze tool? Je kunt er gerust op zijn dat je de beste keuze maakt, werkelijk alle aanbieders worden namelijk meegenomen in de vergelijking.

Welke internet abonnementen
zijn er beschikbaar?

Alleen internet

Ook wanneer je alleen internet wilt afsluiten ben je aan het juiste adres. Geef in de tool aan welke downloadsnelheid je wilt, of je gebruik wilt maken van ADSL, kabel of glasvezel en wat je postcode is. Vergelijk vervolgens alle aanbieders!

Meest gekozen
Internet en tv

Aanbieders voor internet en TV vergelijken doe je makkelijk en snel op Vergelijken.net. Stel je abonnement samen volledig afgestemd op jouw behoeften en ontdek waar je het meest voordelig uit bent.

Internet, tv en bellen

Wil je ook een telefoonabonnement verwerken in je pakket? Vaak kun je in dit geval namelijk profiteren van combivoordeel. Geef je keuzes aan voor nummerbehoud en of je onbeperkt wilt kunnen bellen, en begin met vergelijken!

Vragen over je pakketkeuze?

Wellicht heb je vragen over je pakket. Neem in dat geval contact op met de betreffende aanbieder, of bekijk onze veelgestelde vragen pagina.

Direct vergelijken

Vergelijk een compleet aanbod internet aanbieders

Wil je internet en TV vergelijken? Door gebruik te maken van de tool op Vergelijken.net vergelijk je alle aanbieders en kun je er dus vanuit gaan dat je het meest voordelige abonnement afsluit. Zo hoef je niet zelf op onderzoek uit te gaan; dit hebben wij al voor je gedaan. Handig!

Veelgestelde vragen bij
Internet vergelijken

Heb je een vraag over internet en TV vergelijken? Neem in dat geval een kijkje bij de veelgestelde vragen. De kans is groot dat hier antwoord wordt gegeven op je vraag!

Wanneer gaat mijn nieuwe abonnement in?

Het duurt bij de meeste providers gemiddeld 30 dagen voordat de levering van je nieuwe abonnement ingaat. Je kunt zelf de startdatum invullen, maar let hierbij wel op dat je startdatum niet voor de einddatum van je huidige abonnement ligt om een opzegboete te voorkomen.

Kan mijn abonnement met spoed in gaan?

Bij de meeste providers kun je, naast het invullen van een startdatum, ook kiezen voor de optie ‘zo snel mogelijk’. In dit geval zul je zien wat de gemiddelde levertijd is van die provider. Dit kan variëren van drie dagen tot zo’n 14 dagen.

Welke downloadsnelheid heb ik nodig?

Hoeveel downloadsnelheid je nodig hebt, uitgedrukt in Mbit/s of MB’s, is afhankelijk van je internetbehoeften:

  • 20 Mbit/s: voldoende om te surfen, mailen en in beperkte mate video’s te streamen.
  • 50 Mbit/s: biedt voldoende comfort voor een gezin met gemiddeld verbruik. In de meeste gevallen merk je er niets van als je met meerdere mensen tegelijk gebruik maakt van internet.
  • 100 Mbit/s en hoger: voor intensief gebruik, zoals het vaak downloaden van grote bestanden (zoals films). Netflix kijken in 4K en online gaming.

Wat is het verschil tussen ADSL, kabel en glasvezel?

Alle drie deze opties zijn vormen van internet, maar er zijn wel verschillen onderling:

  • ADSL komt binnen via de telefoonlijn en wordt verzonden door de wijkcentrale. De snelheid is grotendeels afhankelijk van de afstand tussen je woning en de wijkcentrale.
  • Internet via de kabel ontvang je via de coaxkabel; dezelfde kabel waar je ook kabel-tv mee ontvangt. Dit soort internet is dan ook alleen te ontvangen wanneer je een tv-abonnement afneemt. Het is wat stabieler dan ADSL.
  • Glasvezel is het nieuwste type internetverbinding en is momenteel nog niet voor elke woning toegankelijk. Het is de snelste soort internet en het meest toekomstbestendig.